Tuinplannen

De zomer is een mooie tijd om tuinplannen te maken. Zo heb ik voor het najaar de hovenier besteld om de uit de kluiten gewassen bomen uit de zijtuin te halen. Dit geeft ruimte, licht en hopelijk ook meer vocht. Maar ook een foeilelijke achtergrond, de bruine coniferenhaag van de buren. Maar goed die werk ik wel weg met mooie struiken tussen de bamboes en voor je het weet zie je daar niets meer van.

De warme dagen, maar zeker ook de winderige, kortdurende natte momenten doen ons verlangen naar een overdekt en beschut terras. We verdiepen ons er even in en dan hebben we er zomaar ineens één besteld. Hij komt achter in de tuin, waardoor we over een paar weken een zonneterras hebben, een beschut terras en waarschijnlijk ook nog een een leuk hoekje voor de ochtendzon.

Het oude terras moet wijken en dus is manlief hard aan het slopen gegaan. Het hout is nog prima, waardoor ik ineens een prachtig pad in de kas heb, een mooie verhoogde kweekbak voor langer eigen groente plezier en komen er nog een paar mooie bloembakken voor het volgend jaar bij. Daar wordt je als tuinliefhebster toch helemaal blij van.

Het is bijna een metamorfose van de tuin. Leuk! Dus laat de nazomer en het najaar maar komen: lekker tuinieren, relaxen op het overdekte, beschutte terras en heerlijk eten uit kas en tuin.

2013-08-15 20.24.57 HDR
Het oude terras is weg
en is deels verhuist naar de kas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *