Tomatensoep speciaal

Mijn beide mannen lusten alles, als ze het maar lekker vinden. Ik heb het niet slecht getroffen. Soep met brood valt altijd in de smaak. Het liefst groentesoep, dan lijkt groente wel het lievelingsgerecht van het jongste mannetje. Maar mama wil ook wel eens wat anders, dus af en toe probeert ze een tomatensoepje. Met een beetje geluk valt ook dat in de smaak. Ciabattabroodje, kruidenboter, dippen en smullen maar.

Nu heb ik een hele grote tuin, waarin ik een beetje groente kweek en aardig wat kastomaten. Maar het grootste deel staat toch vooral vol met bloemen. Het liefst met heel veel kleur, want daar hou ik van. Twee jaar geleden zag ik iets bijzonders: een Red Echinaceae tomato soup. Een bloedrode echinaceae, zag er prachtig uit en werd door liefhebbers in mijn tuinblad aanbevolen. Vol verwachting wachtte ik op de eerste bloemen. De plant begon voorzichtig met een paar diep gekleurde bloemen, prachtig paars. Paars zeg je, ja paars, logisch toch wanneer je tomatensoep heet?

De plant is best mooi, maar toch het voelt als een domper. Stel je voor dat ik tegen mijn mannen zeg, ik heb een nieuw tomatensoepje. En dan … ik zie de gezichten al voor me. Wegwezen!

Red Echinaceae tomato soup?

Eén gedachte over “Tomatensoep speciaal”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *