Geven en nemen

Toen het warm was, had ik de dahlia’s nog niet tevoorschijn gehaald. De lagere temperaturen daarna deden mij besluiten nog maar even te wachten. Binnen lagen ze nog lekker warm en veel uitlopen deden ze ook nog niet.
Maar zo tegen half april begint het toch wel te dringen en dus de kratten de garage uit en de kas in. Tot mijn grote schrik ontdek ik dat een deel van de dahlia’s is bevroren. Ze stonden tegen de buitenmuur, een klein stukje voor een rooster. Natuurlijk stond daar niet één van de twee kratten met de Dahlia Jauna. Volgend jaar een betere plek zoeken.

Afijn ik mis nu drie soorten, maar heb er wel vijf weer mooie soorten bij gekocht en ik heb nog wat gezaaid. Tuinieren is geven en nemen.

Vandaag heb ik alles in de grond gezet, het meest meteen buiten en een deel in potten, zodat ik ze straks beter een goede plek kan geven.

Geschreven 24 april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *